מושגים
ריבית גלגול היא הריבית שנגבית או משולמת בגין החזקת פוזיציה למשך הלילה. כל מטבע נושא ריבית ומאחר שבשוק הפורקס המסחר נעשה באמצעות צמדי מטבעות, כל העסקה כרוכה בפערים שבין הריביות של שני המטבעות. אם הריבית על המטבע שקנית גבוהה מהריבית על המטבע שאתה מוכר, הרי שאתה זכאי לגבות את הרווח בגין פער הריבית החיובי (גלגול חיובי). אם הריבית על המטבע שקנית נמוכה מהריבית על המטבע שמכרת, יהיה עליך לשלם בגין פער הריבית שעומד לרעתך (גלגול שלילי). ריבית גלגול עשויה להוות מרכיב משמעותי בעלויות או ברווחים של העסקה.
בתחנת המסחר של FXCM Israel ריבית הגלגול מחושבת אוטומטית ומופיעה בכל הדוחות.
מאחר שאין כל משמעות לערך של מטבע אלא בהשוואה למטבע אחר, סוחרי מט"ח פועלים אך ורק במונחים של צמדי מטבעות. כך למשל, בצמד המטבעות אירו\דולר המטבע הראשון (אירו) נקרא מטבע הבסיס, ואילו המטבע השני בצמד (דולר) נקרא מטבע הייחוס.
שער החליפין אירו\דולר מייצג את מספר היחידות של מטבע הייחוס הנדרש לסוחר המבקש לרכוש יחידה אחת של מטבע הבסיס. אם צמד המטבעות אירו\דולר נסחר בשער חליפין של 1.2500, משמע כי תמורת אירו אחד ניתן לרכוש 1.2500 דולר.
שער החליפין אירו\דולר מייצג את מספר היחידות של מטבע הייחוס הנדרש לסוחר המבקש לרכוש יחידה אחת של מטבע הבסיס. אם צמד המטבעות אירו\דולר נסחר בשער חליפין של 1.2500, משמע כי תמורת אירו אחד ניתן לרכוש 1.2500 דולר.
במובנים מסוימים, המונח מינוף (Leverage) והמונח בטחונות (Margin) הינם שני צדיו של אותו מטבע. כאשר סוחר פותח פוזיציה ששוויה גדול מכפי סכום הכסף שנדרש כדי לפתוח אותה, משמע כי הסוחר הפקיד בטחונות כדי לקבל מינוף. המונח בטחונות מתייחס לסכום הכסף שמפקיד הסוחר בחשבון המסחר בתור עירבון, כאשר המונח מינוף מתייחס ליחס שבין סכום הכסף שהופקד כבטחונות לבין סכום הכסף שהסוחר רשאי לסחור בו (נוהגים לכנות את הפוזיציה הגדולה בשם הערך "התיאורטי").
לדוגמא, נאמר שסוחר מפקיד בטחונות בסכום של 1,000 דולר כדי שיוכל לסחור בסכום של 100,000 דולר. במקרה הזה, יחס המינוף של הסוחר יהיה 1 ל-100, משום שהוא מקנה לו את היכולת לבצע פעולות מסחר בסכום הגדול פי מאה מהסכום שהפקיד בחשבון המסחר. בדומה לכך, רמת הבטחונות תהיה 1%, משום שנדרש רק 1% כדי לפתוח את הפוזיציה הגדולה. במקרה קיצוני יותר, אם סוחר מפקיד בחשבון המסחר 500 דולר כדי לסחור ב-100,000 דולר, הוא זוכה ליחס מינוף של 1 ל-200, ואילו אחוז הבטחונות במקרה זה יהיה 0.5%.
מינוף – חרב הפיפיות
על אף שיחס מינוף גבוה מאפשר לסוחר לפתוח פוזיציות גדולות מאוד, ובכך להגדיל פי כמה את החשיפה שלו אל השוק, הרי שבאותה מידה הוא גם נוטל על עצמו סיכון רב ומגדיל את ההפסד שהוא עשוי להסב לעצמו באותה המידה שהוא מגדיל את הרווח ממנו הוא עשוי ליהנות.
על אף שיחס מינוף גבוה מאפשר לסוחר לפתוח פוזיציות גדולות מאוד, ובכך להגדיל פי כמה את החשיפה שלו אל השוק, הרי שבאותה מידה הוא גם נוטל על עצמו סיכון רב ומגדיל את ההפסד שהוא עשוי להסב לעצמו באותה המידה שהוא מגדיל את הרווח ממנו הוא עשוי ליהנות.
סוחר נמצא בפוזיציית לונג ( Long ) כאשר הוא קונה זוג מטבעות, ובפוזיציית שורט ( Short ) כאשר הוא מוכר זוג מטבעות. Going Long זה ההפך מ-Shorting, ביטויים נפוצים בקרב סוחרים בשוק המט"ח ל"קנייה" ו"מכירה".
לדוגמא, כאשר סוחר קונה EUR/USD, הוא בפוזיציית לונג על האירו ובאותה העת, פוזיציית שורט על הדולר. אם הסוחר יחליט למכור EUR/USD, הוא בשורט על האירו ובלונג על הדולר.
הוראת סטופ לוס (Stop-Loss), או הגבלת הפסד, היא הוראה לסגור עסקה כאשר השוק מגיע לשער מסוים, מצוין מראש, בכיוון ההפוך לפוזיציה. לדוגמא, אם סוחר נמצא בלונג על ה- EURUSD ב-1.2500 והיה מוכן להפסיד רק 15 pips, הגבלת הפסד תיקבע 15 pips מתחת למחיר השוק הנוכחי: 1.2500-0.15=1.2485.
מטרת ההצבה של הגבלת הפסד היא ליצור "רשת ביטחון" על עסקאות. ללא הגבלת הפסד, סוחר עלול להפסיד את כל כספו אם המסחר היה נגדו. הגבלת הפסד משקפת את "נקודת הכאב" של הסוחר, כאשר השוק התרחק ממנו כ"כ שהוא צריך לצאת מהפוזיציה שלו. כתוצאה מכך, הגבלות הפסד שימושיות לניהול כסף בבקרה על הפסדים, ומסייעות לוודא שלסוחר יש בקרה על החשיפה שלו לסיכונים.
הוראת לימיט (Limit), או הוראת הגבלת רווח, היא הוראה לסגור את המסחר כאשר השוק מגיע לשער מסויים , מצוין מראש, לטובת הפוזיציה (ז"א לרווח מסוים). לדוגמא, אם סוחר קנה EURUSD ב-1.2500 ויעד הרווח שלו הוא 15 pips, הוראת לימיט תינתן ב-15 pips מעל למחיר השוק הנוכחי: 1.2500+0.15=1.2515 .
מטרת הוראת הלימיט היא "לנעול" את הרווח אם המחיר ינוע בצורה מספקת לטובת הסוחרים. ללא לימיט, פוזיציה יכולה פוטנציאלית להיסחר ברמות מאוד רווחיות, אבל עדיין תסתיים בהפסד אם לא נועלים את הרווחים.
פיפ זו יחידה שבאמצעותה מודדים רווח או הפסד. רוב היחסים בין צמדי המטבעות, מלבד צמדים שכוללים ין יפני, מצוטטים עד 4 ספרות לאחר הנקודה העשרונית. הספרה הרביעית אחרי הנקודה העשרונית (מאית הסנט) נקראת 'פיפ' וכל שינוי בספרה זו נקרא "תנועת פיפ". למשל, אם היחס בין האירו לדולר עולה מ 1.4022 ל 1.4027, יחס זה עלה ב-5 פיפ.
לוט זו יחידת המסחר הקטנה ביותר. בחשבונות של FXCM יש גודל לוט סטנדרטי של 1,000 יחידות מטבע. בעלי חשבון יכולים לסחור בגדלי לוט שונים כל עוד הם בכפולות של 1,000 יחידות, כגון: 2,000, 3,000, 15,000, 112,000 וכו'.
בטחונות הם סכום כסף המשמש כמעין פיקדון של אמון, הנדרש לצורך תחזוק פוזיציות פתוחות. אין מדובר בעמלה או דמי עסקה, אלא פשוט בחלק מההון בחשבון המסחר שלך שאתה נדרש ל"שים בצד" כך שיהווה בטחונות עבור קיום העסקאות. הבטחונות הנדרשים ליחידת מסחר (K1) ב-FXCM Israel נקבעים על פי חישוב שיעור מסוים מגודל העסקה בתוספת מרווח ביטחון קטן. מרווח הביטחון נועד למזער את הסיכון הנובע מהתנודות היומיות והשבועיות בשוק. לפירוט דרישות הבטחונות של FXCM Israel לחץ כאן.
מסחר ממונף על בסיס בטחונות עשוי להשפיע הן לחיוב והן לשלילה על חוויית המסחר שלך, וזאת מאחר שהמינוף מעצים באופן דרמטי את ההפסדים והרווחים כאחד.
"נכס הבסיס" הוא הנכס הפיננסי שעליו מתבסס ה-CFD.
לקוחות FXCM Trading LTD יכולים לסחור על נפט ומתכות יקרות מתחנת המסחר של FXCM, וזאת באמצעות מה שקרוי CFD. CFD הוא ראשי תיבות של Contract for Difference - חוזה הפרשים. חוזה הפרשים הוא מוצר פופולארי הנסחר "מעבר לדלפק" (OTC) ומאפשר לסוחרים לסחור בקלות ולפתוח פוזיציות במגוון רחב של שווקים פיננסיים בכל העולם.