סקירות פורקס מיוחדות - חדר האיתותים של Dailyfx+: תמונת מצב שבועית
חדר המסחר של Dailyfx+: הצמדים צפויים להמשיך ולהיטלטל בטווחים
11:48 | 08/09/2009
תנועת המחיר ההפכפכה בשוקי הפורקס והירידה הניכרת בציפיות התנודתיות כפי שמשתקף בשוק האופציות יקשו על הצמדים המרכזיים לבסס מגמות ברות קיימא, ומכאן ניתן להעריך כי האירו-דולר יתמיד בתוך טווח המחיר שלו. מדד התנודתיות השבועית של FXCM נמצא כעת בקרבת השפל של שלהי 2008, והדבר מלמד כי הסוחרים אינם נערכים לתנועות גדולות. לאור זאת אנו נעדיף להימנע מאסטרטגיות המגמה ולהתמקד בטריידים קצרי מועד על טווחי מחיר.
שינינו את העדפתנו ממערכות המומנטום למערכות הטווח, שכן תנועת המחיר חסרת הכיוון פגעה ברווחיות של אסטרטגיות המגמה שלנו. אסטרטגיית מגמה לרוב ממתינה לתנועה מתמשכת בכיוון אחר בטרם נכנסת לשוק. זה עובד כאשר השוק מתמיד בכיוון אחד לאורך זמן. ואולם, השוק אינו מצליח להתמיד באחרונה בכיוון אחד. התנודתיות התוך-יומית הביאה לכך שאסטרטגיות הפריצה שלנו הציגו ביצועים טובים יותר לעומת אסטרטגיות המומנטום, אולם נדגיש שוב כי תנועת המחיר הנוכחית מגדילה את הסיכון של הטריידים הללו. על כן, אנו ניתן העדפה בשבוע הקרוב לאסטרטגיות הטווח.

מערכות מסחר – סיכום ביצועים
האסטרטגיות Momentum1 ו- Momentum2 התקשו בשבוע המסחר האחרון, וזאת בשל ההפכפכות הנוראה בשווקים שפגמה באיתותים הללו. היה עלינו לצפות כי האסטרטגיות Range1 ו- Range2יציגו ביצועים גבוהים, אולם המערכות הללו מיעטו לספק איתותים וזאת בשל התנועות החדות. כאשר תנועת המחיר תתמתן, האסטרטגיה Range2 תספק איתותים רבים יותר. הירידה החדה באומדני התנודתיות משפרת את התחזית של אסטרטגיה זו.
גם האסטרטגיה Breakout2 הינה מועדפת בשבוע הקרוב. המערכת הציגה עמידות טובה למרות תנאי השוק הקשים והיא הוכיחה את עצמה. אנו ממליצים לשלב בין אסטרטגיות פריצה לאסטרטגיות טווח.

חדר האיתותים פתוח לבעלי חשבון בלבד. לפרטים, לחץ כאן
| סוג אסטרטגיה | המלצה |
| מסחר בטווח ( (Range-Bound | המלצה מועדפת |
| פריצה ( Breakout) | המלצה מועדפת |
| מומנטום ( Momentum) | המלצה מופחתת |