כניסה לפורום סוחרים  ניהול חשבון  קורסים במט"ח  הפקד לחשבונך  פתיחת חשבון תרגול  פתיחת חשבון אמיתי
 רוצה שנתקשר אליך?  צ'אט בזמן אמת צרו קשר
 
מרכז מידע והשכלה סחורות ומדדים מסחר במט"ח חדשות, אנליזות וכלי מסחר דף הבית
חדשות, אנליזות וכלי מסחר|חדר איתותים|ערוץ ההשקעות|
 

כתבות קודמות

"בלי סטופים" - ראיון אישי עם סוחר לכתבות קודמות

טורי דעה לכתבות קודמות

גלישת גלים - סקירת וידיאו על פי גלי אליוט לכתבות קודמות

סקירת וידיאו טכנית - London Calling לכתבות קודמות

כלכלני הבנקים מדברים לכתבות קודמות

מהדורת-וידיאו טכנית לכתבות קודמות

חדר האיתותים של Dailyfx+: תמונת מצב שבועית לכתבות קודמות

ניתוח יומי - דולר/שקל לכתבות קודמות

דיווחים מיוחדים לכתבות קודמות

האירועים הבולטים של השבוע בעולם הפורקס לכתבות קודמות

שבועי-מנקודת המבט של הפדרל ריזרב- הדולר לאן? לכתבות קודמות

שווקים מתפתחים לכתבות קודמות

לסחור או לחדול - תחזית פורקס לשבוע הקרוב לכתבות קודמות

סקירות פורקס מיוחדות - שבועי-מנקודת המבט של הפדרל ריזרב- הדולר לאן?

הפד מנסה להרגיע את הכלכלה עם קיזוז של 0.75%, אולם השוק דורש יותר


12:00 | 20/03/2008    מאת ג'ון קיקלייטר
                                      קינן מריאסין




התנודתיות הסעירה את שוקי האשראי ודחפה אותו לרמות שפל חדשות במהלך השבוע האחרון, בעוד אירועי הסיכון המתוכננים והלא-מתוכננים דרדרו ביתר-שאת את אמון המשקיעים, שכבר ממילא היה נמוך ביותר. ביום שישי, הידיעה כי בר סטרנס הייתה למעשה על סף התרסקות טוטאלית ונזקקה לכספי חירום מצדו של הפד, הקפיאה את ההלוואות וזרקה את השווקים הפיננסיים לרמות שפל חדשות. פרמיות הסיכון נסקו והתשואות על החוב בטווח-הקצר צנחו, בעוד הסוחרים נטשו את הסיכון לטובת הנזילות. לאחר סוף השבוע המטורף, קובעי המדיניות חזרו לנסות ולאושש את המשבר הפיננסי.
שוק האשראי : מה מצבו?


התנודתיות הסעירה את שוקי האשראי ודחפה אותו לרמות שפל חדשות במהלך השבוע האחרון, בעוד אירועי הסיכון המתוכננים והלא-מתוכננים דרדרו ביתר-שאת את אמון המשקיעים, שכבר ממילא היה נמוך ביותר. ביום שישי, הידיעה כי בר סטרנס הייתה למעשה על סף התרסקות טוטאלית ונזקקה לכספי חירום מצדו של הפד, הקפיאה את ההלוואות וזרקה את השווקים הפיננסיים לרמות שפל חדשות. פרמיות הסיכון נסקו והתשואות על החוב בטווח-הקצר צנחו, בעוד הסוחרים נטשו את הסיכון לטובת הנזילות. לאחר סוף השבוע המטורף, קובעי המדיניות חזרו לנסות ולהציל את השוק מהמשבר הפיננסי. ראשית, הפד דחף את בר סטרנס למכירה מוזלת ביותר לג'.פ מורגן על מנת להבטיח עבור השוק את כושר הפירעון של ענקית ההשקעות. מאוחר יותר ביום שלישי, הוועדה הפדרלית לשוק הפתוח קיזזה משער הריבית 0.75% נוספים.
ובמבט מעמיק יותר לשינויים השבוע


פרמיות הסיכון ממשיכות לטפס מעלה. השבוע האחרון היה אכזרי במיוחד לביטוח חוב כנגד מחיקות. התרסקותו של בר סטרנס היוותה נורת אזהרה בוהקת עבור השוק, כך שאפילו החברות המהוות את חוט השדרה של הכלכלה הפיננסית עשויות לצלול מטה לנוכח התנאים הקיימים בשוק. ובעוד שיעור עסקאות שמיטת חוב נסוג מאז שהפד נחלץ לעזרת בר סטרנס ושערי הריבית קוזזו, הביקוש להשקעה בחוב מדורג התקשה להתאושש.

הביקוש לנזילות היה המניע העיקרי עבור המשקיעים בשבוע האחרון. לאחר הידיעות כי הבנק הפדראלי נחלץ לעזרת בר סטרנס, התשואה על אג"ח ממשלתיות ל-3 חודשים צנחה לרמתה הנמוכה ביותר ב-50 השנים האחרונות. עם זאת, מאז המכירה של תאגיד ההשקעות וההרחבה במדיניות המונטרית, הזרימה לעבר החוב בטווח-הקצר עדיין לא שקעה. ההססנות עשויה לחשוף את שנאת הסיכון האמיתית של השוק.
שוק המניות : מה מצבו?


שוקי המניות התאוששו מהתהומות אליהן צללו בשבוע שעבר. ביום שישי דחף מדד הדאו מתחת 12,000. בעוד שמדד אמון הצרכנים קבע שפל חדש של 16 שנה והצליח להסיר כל כוונה שורית בשוק, החששות האמיתיים הגיעו מכיוונו של תאגיד ההשקעות המרוסק בר סטרנס. כישלונה של החברה לא רק השפיע על המגזר הפיננסי, אלא גם על השוק הרחב כולו. כשחברה כה מכובדת מכריזה על עצמה כי היא נמצאת על סף פשיטת רגל, ולא בגלל דינאמיקת שוק טבעית אלא עקב בעיות במתן הלוואות פשוטות; הצפי עבור שאר עולם התאגידים נתון בסיכון. האירוע שהשפיע ביתר שאת על סוחרי המניות היה הקיזוז בשער הריבית על ידי הפד. למרות שהשוק היה מוכן ומזומן לקיזוז בסדר גודל כה עמוק, האמונה כי המדיניות המרחיבה תצליח להחיות את הצמיחה הכלכלית הוביל לזינוק הגדול ביותר במדד הדאו מזה 5 שנים.
ובמבט מעמיק יותר לשינויים השבוע


המגזרים השונים המרכיבים את שוק המניות הרחב הגיבו באופן שונה לאירועי הסיכון שנרשמו בשבוע האחרון. המדד הבלתי מעורר שהניע את השוק בשבוע האחרון היה המדד הפיננסי, שסבל מתנודתיות קיצונית הודות להתרסקותו והצלתו של ענק ההשקעות בר סטרנס וההרחבה במדיניות המונטרית. מצד שני, החלטת הריבית של הפד עשויה בקלות לגשר בין כל המגזרים. לנוכח שערי ריבית כה מסתגלים, הביקוש והיצור עשויים להתאושש מהר מהצפוי.

מניות בתי ההשקעות והבנקים רשמו תנודתיות מרשימה בשבוע האחרון. הדאגה המרכזית של המשקיעים היתה היחלצות החירום ומכירת בר סטרנס. המהלך ציין את המוסד הענקי הראשון שנכנע ללחצים בשווקים הפיננסיים ובשוק האשראי. ובעוד שוקי האשראי נתונים כמעט לחלוטין בקיפאון, משקיעים זהירים התחילו לחשוב כי בר סטרנס מהווה רק את קצה הקרחון. האנליסטים כעת עוקבים בשבע עיניים אחר להימן ברת'רס וסיטיבנק.
צרכני ארה"ב : מה מצבם?


הצרכן האמריקני היה המרכיב היחידי בכלכלה שלא הושפע באופן מיידי מהחדשות על בר סטרנס. במקום זאת, חוסנו של הרכיב הצרכני הקריטי בנתון התמ"ג ייחלש הודות להיפוך העיקש כלפי מטה בצמיחה. בשבוע שעבר, הלוז הכלכלי הפיק נתונים מאכזבים עבור ההוצאה והאמון הצרכניים. שיעור המכירות הקמעונאיות לחודש פברואר צנח ב-0.6% בעוד הביקוש לטובין ולמצרכי מזון ודלק נפל. נראה כאילו הכלכלה מבטיחה לשמור על רמת הוצאות חלשה במהלך החודשים הקרובים, והאמון צנח לשפל של 16 שנה הודות לשילוב הבלתי-רצוי של עלייה בעלויות המחייה, עלייה בשיעור האבטלה והההרות בתקשורת מפני מיתון כלכלי ממשמש ובא. אפילו הקיזוז העמוק שביצע הפד בשער הריבית לא הצליח להרים את האופטימיות מאחר והמלווים אינם משחררים את הרסן עבור הצרכנים.
ובמבט מעמיק יותר לשינויים השבוע


הנתונים הכלכליים בשוק הדיור המשיכו להזין את התחזית העגומה עבור המגזר במהלך השבוע האחרון. דוח של RealtyTrac חשף כי שיעור העיקולים בשנה שחלפה עד חודש פברואר זינק ב-60% בעוד עיקולי הבנקים לאותה תקופה הוכפלו. הממשלה רק עשתה את המצב גרוע יותר כשפרסמה את נתוני הבנייה לחודש פברואר. שיעור התחלות הבנייה צנח בשיעור של 0.6%, בעוד אישורי הבנייה צנחו לשפל של 16 שנה. ובעוד המספרים הללו בהחלט מאכזבים, הם עשויים להצביע על כך ששוק הדיור מתקרב לקבוע תחתית. הנפילה בשוק הבינוי ובמחירים עשויה למעשה לבסוף להחיות את השוק.
חברות הקשורות למגזר ההוצאה הצרכנית ממשיכות להתפצל לכאן ולכאן. אותן חברות הקשורות לשוקי ההלוואות ממשיכות לסבול משוק מצומצם ביותר ומחסור בביקוש, מתוקף העובדה שהצרכנים עדיין אינם מרגישים בכיסם את סבב הקיזוזים האגרסיבי שמבצע הפד. באופן דומה, החברות לחומרי בניין לא רשמו ביקוש נרחב כל עוד שוק הדיור ממשיך במיתון הגרוע ביותר מזה 25 שנה. ובעוד חברות רבות הקשורות למגמות הצריכה היומיומיות כבר ראו את מניותיהן נושקות לקו האדום, ענקיות המבצעים כגון וולמארט דווקא ראו עליות משמעותיות בשיעור המכירות, כל עוד האמריקנים תרים אחר מחירים זולים יותר ויותר.
 

* תחזית המצביעה על השתפרות משמעותה כי הפד עשוי להשתמש במדד כהצדקה להעלאת ריבית. ההפך הוא הנכון לגבי תחזית להתדרדרות.

מקור : DailyFx.com