איתותי מסחר חינם  ניהול חשבון  קורסים במט"ח  הפקד לחשבונך  פתיחת חשבון תרגול  פתיחת חשבון אמיתי
 רוצה שנתקשר אליך?  צ'אט בזמן אמת צרו קשר
 
מרכז מידע והשכלה סחורות ומדדים מסחר במט"ח חדשות, אנליזות וכלי מסחר דף הבית
חדשות, אנליזות וכלי מסחר|חדר איתותים|ערוץ ההשקעות|
 

כתבות קודמות

ניתוח פונדומנטלי לכתבות קודמות

שוקי הסחורות - ניתוח פונדומנטלי

הנפט עולה עם המניות, הזהב שומר על רמותיו


08:45 | 17/02/2011    מאת איליה ספיבק
                                      דניאלה רוטר

רוצה לסחור בזמן אמת עם האנליסטים הטובים בארץ? רוצה ללמוד מהמרצים ואנשי ההון המנוסים ביותר? כנס לערוץ ההשקעות - שידורים חיים לאורך כל יום המסחר וספיישלים מיוחדים  .   
 

הסחורות נתמכו היטב ביום חמישי, כאשר המניות בארה"ב עלו לשיאים חדשים של 30 חודשים. התנאים הפיננסיים והכלכליים ממשיכים לעודד עליות במחירי הנכסים המסוכנים.

סחורות - אנרגיה

       
נפט גולמי ( WTI  ) $ 85.07 +$ 0.08 + 0.09%


פרשנות: הנפט עלה ביום רביעי עקב המומנטום החיובי שפשט ברחבי השווקים הפיננסיים. הנפט הבינוני ממערב טקסס עלה ב-0.67$ או 0.79% וסגר את היום ב-84.99$, בעוד שהברנט עלה ב-2.14$ או 2.11% וסגר את היום ב-103.78$, שיא סגירה חדש של 28 חודשים.
דוחות רווחים חזקים ומספר עסקאות מיזוג ורכישה גרמו למניות בארה"ב לעלות לשיאים של מספר חודשים ולתמוך בנפט הגולמי. השילוב בין צמיחה חזקה לשיעורי ריבית נמוכים ממשיך להשפיע על השווקים, ולתמוך בעקביות בנכסי הסיכון. מהנחושת לזהב ולמניות בארה"ב, ראינו שיאים רב-חודשיים נשברים יום אחרי יום.
כמובן שכאשר מחיר הנפט עולה חייב גם מחיר הבנזין לעלות. מחירי הדלק בארה"ב נמצאים כעת ברמתם הגבוהה ביותר לתקופה זו של השנה, ב-3.13$ לגלון (עדיין פחות מהשיא שנרשם בקיץ 2008 ב-4.11$), וגם המחירים בסין נמצאים ברמות שיא. בשלב מסוים צפויים מחירים אלה להעיק על הצרכנים, וכתוצאה מכך על הכלכלה העולמית. מחירי המזון הגבוהים עלולים לתרום לחץ נוסף. מהומות כבר מתחוללות בחלקים מהעולם המתפתח.  
 
תחזית טכנית: המחירים פרצו את התמיכה שבקו המגמה העולה שתחילתו בשפל של אוגוסט ונעצרו ב-84.41$, נסיגת פיבונצ´י 38.2%. מספר נרות יפניים בתבנית כוכב בשלב זה מצביעים על חוסר החלטיות ורומזים שיתכן תיקון כלפי מעלה בקרוב. התנגדות ראשונית קיימת ברמת פיבונצ´י 23.6% שב-87.63$.
 



סחורות - מתכות
 

זהב $ 1,377.28 +$ 2.85 + 0.21%


פרשנות: הזהב נעצר לאחר שפרץ וסגר את היום ב-1,374.43$ לאחר עלייה של 0.63$ או 0.05%. הזהב הצליח להתאושש מהתיקון האחרון שלו למרות הירידה העקבית בהחזקות קרן הסל והעלייה העקבית בציפיות שיעורי הריבית. עניין הקנייה מיתר חלקי השוק נותר ניכר, וסביר להניח שמשתתפי השוק הללו מושפעים על ידי הנתונים הפונדמנטליים ארוכי הטווח של הזהב ולא מונעים משיקולים קצרי טווח. לאור תנאים אלה, אנו נמנעים מהצבת פוזיציות שורט בינוניות או ארוכות טווח במתכת, ובוחרים להמתין עד שתופיע הזדמנות משכנעת ללונג.

תחזית טכנית: המחירים יצרו תבנית נרות יפניים מתחת להתנגדות שב-1,379.81$, נסיגת פיבונצ´י 61.8%, ורומזים שיתכן שהתיקון כלפי מעלה שהתחיל בסוף ינואר הגיע לשיאו. התחדשות המומנטום הדובי מכאן תיתקל ברמת פיבונצ´י 50% שב-1,366.15$.
 
 


כסף $ 30.70 +$ 0.06 + 0.18%     


פרשנות: הכסף ירד ב-0.14$ או 0.45% וסגר את היום ב-30.65$, לאחר שהיה חלש מהזהב ביום השני ברציפות. ב-30 הימים האחרונים, הכסף רשם תנודתיות של 31% (שיעור שנתי), בעוד שאותו המדד רשם 14% עבור הזהב. אנו צופים שהכסף ימשיך להיות המתכת התנודתית מבין השתיים בעתיד הנראה לעין.
יחס הזהב/כסף עלה מעט ל-44.9, בקרבת הרמות הנמוכות ביותר מאז אפריל 2006. (היחס מודד את התפקוד היחסי של שתי המתכות. יחס גבוה יותר משמעותו שהזהב עולה בביצועיו על הכסף, בעוד שיחס נמוך יותר משמעותו שהכסף עולה בביצועיו על הזהב.)  

תחזית טכנית: המחירים בוחנים את ההתנגדות שב-31.00$, אך סימנים ראשוניים של סטיית RSI   שלילית רומזים שתתרחש ירידה בקרוב. פריצה דרך התמיכה שבקו המגמה העולה שנמצא כעת ב-30.58$ תחשוף את נסיגת פיבונצ´י 23.6% שב-29.90$.