שוקי הסחורות - ניתוח פונדומנטלי
מלאי הנפט הגולמי במוקד ההתעניינות, הזהב יציב למרות עליית המניות
10:15 | 18/08/2010
סחורות - אנרגיה
| נפט גולמי ( WTI ) | >$ 75.55 | >-$ 0.22 | >- 0.29% | >
פרשנות: הנפט הגולמי עלה ב-0.53$ או 0.70% ביום שלישי ושבר רצף עליות בן חמישה ימי מסחר, אך העלייה היתה מתונה יחסית לירידה של השבוע שעבר ולעליית המניות בשיעור של 1.2%. יתכן כי שוק הנפט מתחיל להכיר בכך שההיצע עדיין רב, לאור העובדה שמלאי הנפט בארה"ב עלה לשיא של 10 שנים. אם נסתמך על נתוני מכון הנפט האמריקני, דוח מחלקת האנרגיה שיפורסם מחר יראה שהמלאי המשיך לצמוח (מכון הנפט האמריקני: נפט +5.86 מיליון, בנזין +2 מיליון, נפט מזוקק +2 מיליון). דוחות של מקורות מהתעשייה מדווחים שהמלאי הצף מצטמצם במהירות לאחרונה, ועובדה זו מסבירה את ההצטברות, אך עם זאת, מאזן ההיצע-ביקוש הכולל נותר נוח למדי, לפי הנתונים שפורסמו על ידי הסוכנות הבינלאומית. לפי סוכנות האנרגיה הבינלאומית, הייצור של OPEC נמצא מעל לרמות הנחוצות על מנת לשמור על יציבות המלאי בשנה הנוכחית ובשנה הבאה.
תחזית טכנית : נראה שהמחירים מצאו תמיכה קצרת טווח בתחתיתו של ערוץ מגמה עולה שהתגבש בסוף מאי, כעת ב-75.09$. התאוששות תיתקל בהתנגדות ראשונית ב-79.38$, בעוד שפריצה תיתקל ברמת 82.64$.
סחורות - מתכות
| זהב | $ 1,225.75 | +$ 0.90 | + 0.07% |
פרשנות: הזהב שמר על יציבות ביום שלישי על אף העלייה הכללית של השווקים הפיננסיים באותו יום. המתכת ירדה רק ב-0.30$ או 0.02%. החזקות קרן סל הזהב צמחו בכמעט 250,000 אונקיות, והעלו את כמות ההחזקות הכוללת ליותר מ-66 מיליון אונקיות לראשונה מאז סוף יולי. ההחזקות עדיין רחוקות ב-800,000 מהשיא שנרשם באמצע יולי. התנודה האחרונה של הזהב כלפי מעלה נראית כהמשך של מגמת העלייה ארוכת הטווח. הסוחרים בוודאי יתייחסו לירידות זמניות כאל הזדמנויות קנייה, שכן תשומת הלב ממוקדת כעת בסוגיות ארוכות טווח הנוגעות לחובות הממשלתיים ולירידת ערכם של המטבעות הממשלתיים.
תחזית טכנית: תנועת המחירים נעצרה לאחר שפרצה את ההתנגדות האופקית שב-1,215.47$ אתמול, וכעת רמה זו משמשת כתמיכה. המצב הנוכחי מרמז שהכיוון הצפוי כעת הוא עלייה נוספת, כאשר המחסום הבא שבו ייתקלו המחירים ממתין להם ב-1,243.27$.
| כסף | $ 18.52 | +$ 0.01 | + 0.04% |
פרשנות: הכסף עלה במידה ראויה לציון כאשר התייקר ב-0.12$ או 0.65% ביום שלישי. יחס הזהב/כסף ירד ל-66.16, תנודה נורמאלית בתוך הטווח של 2010 (60-71). אנו צופים שהכסף ימשיך לנוע בעקבות הזהב, עם תנודות קטנות ביחס הזהב/כסף.
תחזית טכנית: המחירים ממשיכים לבחון את הגבול העליון של תבנית המשולש היורד שתוחמת את תנועת המחיר מאז אמצע מאי (כעת ב-18.57$). גבול זה מחוזק על ידי ההתנגדות הקיימת ב-18.70$, בשיא של הנר של ה-4 באוגוסט. פריצה כלפי מעלה תחשוף את רמות 19.00$ ו-19.25$, בעוד שמהצד השני יפגשו המחירים ברמות התמיכה שב-18.00$ וב-17.79$.