שוקי הסחורות - ניתוח פונדומנטלי
הנפט הגולמי ממתין לנתוני התמ"ג האמריקני, עליית הזהב נעצרת
09:13 | 27/08/2010
משתתפי השוק ממתינים לדוח התמ"ג האמריקני לרבעון השני שיפורסם היום. לאחר פרסומו, הם ישקלו את הסבירות של כניסת הכלכלה הגדולה בעולם למיתון נוסף.
סחורות - אנרגיה
| נפט גולמי ( WTI ) | >$ 73.09 | >+$ 0.27 | >+ 0.37% | >
פרשנות: הנפט הגולמי עלה ביום השני ברציפות אתמול, למרות ירידת המניות בארה"ב. הסחורה התייקרה ב-0.84$ או 1.16% ונסחרה בגמישות יחסית במהלך היום. הנפט הצליח לנצל את מומנטום העלייה שגובש ביום המסחר הקודם, שכן לא היו נתונים או פרסומים חדשים שגרמו לתנודה. כרגע אנו רואים ירידה קלה במחיר הנפט בעוד שהשווקים ממתינים לפרסום נתוני התמ"ג האמריקני המעודכנים לרבעון השני. התחזיות צופות נתון שנתי של 1.4%, ירידה חדה מההערכה הקודמת של 2.4%. הכלכלנים צמצמו את ציפיותיהם במידה ניכרת בשבועות האחרונים בעקבות נתוני המסחר החלשים. לאור ציפיות השוק הנמוכות, יהיה קשה להפתיע אותו. בנוסף, נתוני התמ"ג עוסקים בעבר, עובדה המחלישה את השפעתם ממילא. בעוד שהנפט הגולמי והמניות יושפעו מהפתעה משמעותית בנתון השנתי, השווקים ימשיכו לחשוש בנוגע לתחזית הצמיחה הכלכלית העתידית והפוטנציאל למיתון כפול.
תחזית טכנית: המחירים המשיכו לעלות לאחר שיצרו תבנית נרות יפניים של קו חודר שורי מעל לתמיכה שב-73.66$, נסיגת פיבונצ´י 76.4% של העלייה של ה-19 במאי עד ה-4 באוגוסט, וכעת בונים השוורים את רמת פיבונצ´י 61.8% שב-73.66$. תנודה אל מעל למחסום זה תחשוף את הגבול התחתון של הערוץ העולה שנפרץ, שתחילתו בשפל של מאי (כעת ב-75.89$).
סחורות - מתכות
| זהב | >$ 1,236.70 | >+$ 0.90 | >+ 0.07% | >
פרשנות: יום חמישי היה יום של הפוגה עבור הזהב, כאשר המתכת ירדה ב-2.45$ או 0.20%. החזקות קרן סל הזהב עלו לשיא חדש בקרבת 66.6 מיליון אונקיות – הרמה הגבוהה ביותר מאז אמצע יוני. רמה זו גם לא רחוקה מהשיא של כול הזמנים שב-66.8 מיליון. עליית מחירי הזהב מהרמות הנוכחיות צפויה להיות הדרגתית יותר עם התקרבות המחירים לרמות השיא של כול הזמנים. בנוסף, כפי שאמרנו בעבר, אם השווקים הפיננסיים יצנחו כעת, הזהב יסחף עימם ויחלש עקב סגירת הפוזיציות על ידי הסוחרים המחפשים מזומן.
תחזית טכנית: המחירים בוחנים רמת התנגדות אופקית ב-1,243.27$, ופריצה של גבול זה תחשוף את רמת השיא שב-1,265.30$. עם זאת, כפי שאמרנו בעבר, הפוזיציות ארוכות הטווח מגלות רמזים דוביים בסטיית RSI שלילית המרמזת שיתכן שייווצר בקרוב שיא משמעותי. אימות ההתהפכות הדובית ארוכת הטווח בהתאם לתחזית הפונדמנטלית שלנו דורש סגירה שבועית מתחת לקו המגמה העולה שנמתח מהשפל של סוף 2008, הנמצא כעת ב-1,193.24$.
| כסף | >$ 18.93 | >+$ 0.01 | >+ 0.07% | >
פרשנות: הכסף עלה ב-0.03$ או 0.17% בלבד ביום חמישי, כאשר חיקה את הזהב ועצר יחד איתו. יחס הזהב/כסף נותר ללא שינוי ניכר מאתמול וניצב כעת על 65.3, בקרבת נקודת האמצע של הטווח של 2010 שבין 60 ל-71.
תחזית טכנית: המחירים נעצרו לפני ההתנגדות שב-19.28$ לאחר שפרצו את תבנית המשולש היורד שהגבילה את תנועת המחירים מאז אמצע מאי בפריצה חדה כלפי מעלה. תמיכה קצרת טווח קיימת ב-18.70$.