סקירות פורקס מיוחדות - שווקים מתפתחים
היואן הסיני נסק מעלה לקראת סוף השבוע, מדד המניות ננעל ברמת שיא
16:42 | 02/09/2007
להלן סקירת האירועים הבולטים השבוע...
היואן הסיני התחזק כנגד כל המטבעות המרכזיים
היואן הסיני התחזק ביום האחרון למסחר בשבוע שעבר אל מול הדולר ונסחר ברמה של 7.5410 אל מול הדולר. כתוצאה מההיחלשות שנרשמה במהלך היום בקרב המטבעות העיקריים, היואן התחזק גם אל מול האירו והליש"ט. אל מול האירו היואן נסחר ברמה גבוהה יותר כשעמד על 10.28 בעוד שאל מול הפאונד השער עמד על 15.17. היואן זכה לתמיכה מצד הערכות אודות צפי לביקוש גובר למניות סיניות על רקע הידיעות בדבר שתי חברות סיניות שעומדות לצאת לבורסה בשבוע הבא. החברותGuilin Layn Natural Ingredients ו- Grangdong Orient Zirconic צפויות להנפיק עצמן בבורסה בשבוע הבא, כשהבנק של בייג´ינג כבר מוכן להמשך ההנפקה הראשונית.
שר האוצר הסיני מתפטר מתפקידו, ארבעה פקידים נוספים מודחים יחד עימו
לפני כינוס הקונגרס של המפלגה הקומוניסטית באוקטובר, שר האוצר הסיני ג´ין רנגינג התפטר מתפקידו בשל "סיבות אישיות", כך על פי הודעתה הרשמית של מועצת המדינה. הרקע למהלך היה פרסום בעיתון סיני שחשף כי השר המודח היה מעורב במעשים לא נאותים. כדי למנוע זעזוע, מיהר הממשל למנות במקומו מחליף. מחליפו בתפקיד הוא תומך נאמן של הנשיא הו ג´יאנטו, מה שמבטיח את המשך התפקוד התקין של הממשל. בנוסף לכך, ארבעה פקידים נוספים הודחו מתפקידם בגין האשמות בשחיתות. ההדחה מהווה רק הצעד כחלק מאמציו של הממשל לבער את נגע השחיתות שפשה במנגנוני המדינה.
סין מוכרת אג"ח כדי לממן קרן לניהול רזרבות המט"ח שלה, בצעד הראשון לקראת הקמת סוכנות השקעות
ממשלת סין עשתה את הצעד הראשון לקראת הקמת קרן השקעות, כאשר מכרה אג"ח בשווי 600 מיליארד יואן כדי לסייע במימון סוכנות שתעזור בהשקעה של רזרבות המט"ח העצומות של המדינה. משרד האוצר מכר חוזים ל-10 שנים לבנק המרכזי כדי להקים חברת השקעה בסך 200 מיליארד דולר, כאשר התקווה היא להניב מהשקעת הרזרבות תשואות של 1.33 טריליון דולר. בהצהרתו מסר משרד האוצר שמטרת המכירה היא לסייע להקטין את היקף רזרבות המט"ח ולהגדיל את התשואות. בתום השלמת הקמת הקרן, סך האחזקות של הסוכנות יהיה גבוה משווי האחזקות של Temasek Holdings Pte, שמנהלת הון של 107 מיליארד דולר.
המיזם המשותף של בנק Pudong מיועד להקים קרן השקעות סינית
בניסיון למשוך את המשקיע הפרטי להשקיע בשוק המניות, Axa SA ו- Shanghai Pudong Development Bank חוברים יחדיו כדי להקים קרן השקעות שתיועד למצוא הזדמנויות השקעה בסין ולנצל את הגאות בשוק המניות. לעומת הגישה הרווחת בעבר לפיה חסכנות היא הגישה הנכונה לחיים, האקלים כעת שונה לחלוטין כאשר עוד ועוד משקי בית מעוניינים להגדיל את אפשרויות ההשקעה שלהם. הנכונות בקרב הציבור הרחב גדלה בהדרגה, כאשר עוד ועוד משקיעים מוסדיים נכנסים אל השוק. למעשה, לא פחות מ-44% מהמניות הנסחרות בבורסה כעת שייכות למשקיעים מוסדיים וקרנות מנוהלות.
מקור: dailyfx.com