כניסה לפורום סוחרים  ניהול חשבון  קורסים במט"ח  הפקד לחשבונך  פתיחת חשבון תרגול  פתיחת חשבון אמיתי
 רוצה שנתקשר אליך?  צ'אט בזמן אמת צרו קשר
 
מרכז מידע והשכלה סחורות ומדדים מסחר במט"ח חדשות, אנליזות וכלי מסחר דף הבית
חדשות, אנליזות וכלי מסחר|חדר איתותים|ערוץ ההשקעות|
 

כתבות קודמות

"בלי סטופים" - ראיון אישי עם סוחר לכתבות קודמות

טורי דעה לכתבות קודמות

גלישת גלים - סקירת וידיאו על פי גלי אליוט לכתבות קודמות

סקירת וידיאו טכנית - London Calling לכתבות קודמות

כלכלני הבנקים מדברים לכתבות קודמות

מהדורת-וידיאו טכנית לכתבות קודמות

חדר האיתותים של Dailyfx+: תמונת מצב שבועית לכתבות קודמות

ניתוח יומי - דולר/שקל לכתבות קודמות

דיווחים מיוחדים לכתבות קודמות

האירועים הבולטים של השבוע בעולם הפורקס לכתבות קודמות

שבועי-מנקודת המבט של הפדרל ריזרב- הדולר לאן? לכתבות קודמות

שווקים מתפתחים לכתבות קודמות

לסחור או לחדול - תחזית פורקס לשבוע הקרוב לכתבות קודמות

סקירות פורקס מיוחדות - כלכלני הבנקים מדברים

כלכלני הבנקים מדברים


23:00 | 21/12/2009    מאת צוות FXCM ישראל
                                      דניאלה רוטר


עדכון התחזית העולמית: 2010: מיציאה ליציאה
ריצ´רד ברנר, צוות כלכלה עולמית, מורגן סטנלי

הנושא המרכזי השנה היה היציאה מהמיתון הגדול. בשנה הבאה תעמוד היציאה ממדיניות זו בראש סדר היום – אנו צופים שהבנקים המרכזיים יחלו לנקוט באסטרטגיות יציאה מהמדיניות המוניטארית הנוכחית לקראת אמצע 2010. לתהליך היציאה עשויות להיות השלכות בלתי צפויות: אנו חושבים ששוקי האג"ח הממשלתי יהיו הקרבן הראשון. 
 

מט"ח: מסחר תנודתי בדצמבר
קספר קירקגארד וסברה הולבק, אנליסטים, דנסקה בנק

דצמבר מביא עימו בדרך כלל ירידה בפעילות השווקים הפיננסיים עקב סגירת פוזיציות לקראת סוף השנה, ומצב זה יכול להוביל לתנודתיות-יתר, כפי שהוכיח בבירור המסחר בשבוע האחרון. תנודות גדולות נרשמו אצל הקרונה הנורבגית לאחר העלאת הריבית המפתיעה של הבנק הנורבגי ביום רביעי, ואי יציבות נראתה אצל הדולר האמריקני והפרנק השוויצרי במסגרת המסחר הדליל. 
 

ההתאוששות מתקדמת
ד"ר ג´ון א. סילביה, כלכלן ראשי, Wachovia  

השיפור בדוחות הכלכליים של הייצור והתעסוקה מאותתים על המשך הצמיחה הכלכלית. אנו ממשיכים לצפות צמיחה כלכלית חיובית בשיעור של 2.5% במהלך 4 הרבעונים הבאים עם אינפלציה נמוכה. עבור מגזר הייצור, העליות שבמדד המוסד לניהול ההיצע ( ISM ) שיקפו שיפור בהזמנות, בייצור ובתעסוקה. המדד משקף התאוששות מתמשכת – הוא נמצא מעל לרמת ה-50 (רמת הניטרליות) כבר ארבעה חודשים. במהלך תקופה זו חלו עליות בהזמנות, בייצור, בתפקוד המוכרים, ולאחרונה גם בתעסוקה. שיפור נרחב זה מאותת על תמיכה בצמיחה המתמשכת במגזר הייצור בהמשך. 
 

קנדה – מגזרים רגישים למחזוריות הכלכלית
דינה קאבר, כלכלנית, בנק TD  

בתחילת השנה הנוכחית היתה התחזית הכלכלית של קנדה עגומה למדי, שכן היא בדיוק נכנסה למיתון. אך לאחר שהתכווצה ב-3.3% משיא-לשפל, ניתן כבר לראות סימנים של תחילת ההתאוששות, ועל כן התחזית לשנת 2010 מעודדת הרבה יותר. 
 

הדוח הטרום-תקציבי של בריטניה: מדיניות הקיצוב הפיננסי נדחית עד להתבססות ההתאוששות
טרבור וויליאמס, כלכלן ראשי, לוידס TBS  

בנוגע לגישת המדיניות הכספית אין חדש בדוח הטרום-תקציבי של שר האוצר הבריטי בהשוואה לתקציב 2009. הדוח אימת שהחוב הממשלתי ימשיך לפצות על הפער שבין ההחזרים הממשלתיים לבין ההוצאות הממשלתיות, שנפער עקב המשבר הפיננסי והמיתון. המשמעות של כך היא שהגרעון התקציבי יהיה קרוב ל-13% מהתמ"ג בשנה הפיננסית הקרובה. בשנה הפיננסית האחרונה, החוב עלה ב-5.4 מ יליארד שטרלינג ל-95.4 מיליארד. בשנה הפיננסית הנוכחית, הגרעון התקציבי עלה ב-2.6 מיליארד שטרלינג ל-177.6 מיליארד – עליה קטנה מהצפוי אך מאותתת על המשך צמיחת החוב הממשלתי על מנת לוודא שההתאוששות הכלכלית מתבססת. התחזיות ל-2010-2011 עודכנו גם הן ל-176 מיליארד שטרלינג מ-173 מיליארד בתקציב 2009. התחזיות להמשך לא השתנו באופן משמעותי, כאשר הגרעון התקציבי ב-2013-2014 צפוי להיות 96 מיליארד – כמעט חצי מהגרעון של שנה זו והבאה. תחזיות התמ"ג של שנה זו והבאה תואמות את הקונצנזוס, אך מעבר לכך, תחזיות הצמיחה הכלכלית גבוהות מהקונצנזוס.